Wat te doen in een midweek Ardennen?

Wanneer u op zoek bent naar een vakantiebestemming waar de natuur en outdoor activiteiten de boventoon vieren, dan is de Ardennen de perfecte plaats voor u. Het is mogelijk om zowel alleen als in groepsverband de natuur te verkennen, een veelzijdigheid aan activiteiten te doen en te genieten van de bezienswaardigheden in de buurt. Voor een actieve en tegelijkertijd ontspannen vakantie waar het mogelijk is om gemakkelijk mensen te ontmoeten, is deze vakantiebestemming voor elke actieve natuurliefhebber de ideale plaats. U bent dichtbij en toch in het buitenland zonder lang te hoeven reizen, ideaal voor een midweek weg dus! Lees hier verder om te ontdekken welke activiteiten er zoal te doen zijn, voor wie het geschikt is, wanneer de beste vakantieperiode is en wat de voordelen van de Ardennen zijn.

Georganiseerde outdoor activiteiten

Er worden vrijwel elke dag allerlei outdoor activiteiten gepland waar u gemakkelijk aan mee kunt doen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met een survival mee te doen waar u wordt uitgedaagd en het beste uit uzelf kunt halen. Een andere optie is om actief te gaan abseilen, wat erg leuk en spannend tegelijk is. Houdt u van grotten en wilt u er wel eens eentje onderzoeken? Doe dan mee met echte speleologie. Hiernaast is het ook nog mogelijk om een GPS tocht te maken, te gaan wielrennen, trailrunning, boogschieten, lasergamen, paintballen, wandelen, kanoën, mountainbiken en meer te gaan doen.

Volledige groepsarrangementen

Het is mogelijk om een volledig groepsarrangement te boeken. Hierin wordt alles voor u geregeld en kunt u zich vanaf kleine groepen inschrijven. Er wordt een programma samengesteld dat uiteraard aan te passen is aan eventuele wensen. Het eten, drinken en de slaapplaatsen worden allemaal geregeld. Het zijn ideale arrangementen voor schoolklassen, vrijgezellenfeestjes, families en meer.

Individuele arrangementen

Wanneer u alleen op vakantie wilt, dan kunt u ook goed in de Ardennen terecht. Met een individueel arrangement is alles geregeld, van de activiteiten tot de slaapplek aan toe. U kunt meedoen aan een uitgebreid programma waar u veel eensgezinde mensen zult ontmoeten. Het is gemakkelijk om contact te leggen en nieuwe vrienden te maken.

Bezienswaardigheden

In de Ardennen zijn veel leuke en pittoreske dorpjes te vinden ter afwisseling van de mooie natuur. Barvaux, Bomal en Sy zijn bijvoorbeeld leuke kleine dorpjes waar u even kunt winkelen of een terrasje mee kunt pakken. Durbuy is het kleinste stadje van de wereld en zeker een bezoekje waardig. La Roche is een zeer bekende stad waar veel toeristen op af komen. Er zit onder andere een mooi kasteel in die een bezoek zeker waard maakt.

Hiernaast zijn er verscheidene bezienswaardigheden te vinden in de Ardennen. Er zijn bijvoorbeeld veel grotten in de buurt die een prachtig schouwspel aan stalagmieten en stalactieten laten zien. Speciaal voor bijzondere wandelingen is er het Domein van Hottemme. Hier zijn onder andere veel diorama’s van de natuur te aanschouwen. Neem ook een kijkje bij de pottenbakkers waar het oude ambacht nog in ere wordt gehouden. De watervallen zijn ook een lust voor het oog en echt een bezoekje waard. Het oorlogsmuseum in Bastogne is hiernaast niet alleen leerzaam, maar ook een bijzondere ervaring.

Voor wie is de Ardennen geschikt?

De Ardennen is een geschikte plaats voor iedereen die van een actieve vakantie houdt. Het is natuurlijk mogelijk om zelf helemaal te bepalen waar u aan mee wilt doen en waaraan niet. Op deze manier kunt u de vakantie zo actief maken als u zelf wilt. Zowel de rustige wandelaar als de energieke sportliefhebber kunnen hun hart op in deze prachtige omgeving.

Hiernaast is het voor groepen een zeer geschikte plaats vanwege de uitgebreide mogelijkheden. Een bedrijfsuitje kan bijvoorbeeld werken aan echte teambuilding op een leuke en uitdagende manier. Voor scholen zijn er voldoende accommodaties om de kinderen goed en veilig op te vangen en te begeleiden in de leuke programma’s. Ook vrijgezellenfeestjes kunnen heel goed worden georganiseerd in de Ardennen. Gezinnen kunnen hiernaast helemaal op hun plek zijn, omdat er voor elk gezinslid wel een leuke activiteit of rustplaats is. Kinderen kunnen heerlijk in de natuur bezig zijn en tegelijkertijd genieten van alle activiteiten. En onder andere dankzij de vele kampvuren en barbecues die georganiseerd worden, kunnen individuen heel gemakkelijk nieuwe contacten leggen en vrienden maken.

Kortom, de Ardennen biedt voor iedereen wel iets wils.

Wanneer kunt u het beste naar de Ardennen gaan?

De Ardennen is het fijnst om te bezoeken van maart tot oktober. De wintermaanden zijn wat minder geschikt vanwege de kou en regen of sneeuw. In het voorjaar komt het warme weer opzetten en is het heerlijk om buiten te zijn. Het is nog niet zo warm dat het niet uit te houden is en er staat regelmatig heerlijk zacht weer. In de zomer is het daarom fijn om lekker te zwemmen of met het water bezig te zijn. In het najaar zakt de warmte weer wat af en zorgt de wind voor een fijne afkoeling.

Waarom naar de Ardennen op vakantie gaan?

Naar de Ardennen op vakantie gaan heeft een aantal mooie voordelen. U kunt genieten van een actieve vakantie die tegelijkertijd ruimte biedt voor ontspanning. De buitenlucht is er heerlijk en het is fijn om lekker actief buiten bezig te kunnen zijn en grenzen op te zoeken. Het is een plaats waar het gemakkelijk is om nieuwe mensen te ontmoeten en zo vaste contacten te leggen. U kunt heerlijk ontstressen en genieten van een vakantieoord dat dichtbij is en toch echt als het buitenland aanvoelt. Zowel voor een midweek als langer is de Ardennen een echte vakantieplaats voor de actieve buitenpersoon.