10 tips voor een actief familieweekend in de Ardennen

Tip 1

Een actief weekend gaat veel vragen van je lichaam, dus het is prettig dat je dit van tevoren weet, zodat je je erop kunt voorbereiden. Heb je geen zin in ontzettend veel spierpijn en wil je er zeker van zijn dat je lichaam er klaar voor is? Begin dan een paar weken van tevoren alvast met wat simpele oefeningen. Deze kunnen ervoor zorgen dat je in ieder geval minder spierpijn krijgt en dat je conditie misschien ook wel wat beter zal worden.

Tip 2

Als je op vakantie gaat is voorbereiding ontzettend belangrijk, zeker wanneer je naar de Ardennen gaat. Het is behoorlijk vervelend als net voorbij de Belgische grens blijkt dat je iets belangrijks bent vergeten. Om helemaal niets te vergeten, kun je gebruik maken van een lijstje. Op internet zijn veel van dit soort lijstjes te vinden, waar precies op staat wat je mee moet nemen. Je kunt beter iets teveel meenemen, dan te weinig. Check voor je de deur uitgaat of je je paspoort/ID-kaart hebt en je bent klaar om te gaan!

Tip 3

Bij de vorige punten gaat het dus om voorbereiding, maar zodra het actieve weekend is begonnen, kun je ook nog wat doen om de schade te beperken. Begin voor je iets gaat doen altijd met een warming up. Al is het maar een stuk wandelen of een stukje mountainbiken, want ook hiervan kun je behoorlijk wat spierpijn krijgen. Heb je geen idee hoe je een warming up moet doen? Dan kun je dit wederom weer op internet vinden. Het heeft dus ook deels wat te maken met de voorbereiding van je tripje. Als het wandelen, mountainbiken of iets anders voorbij is, vergeet dan niet om ook een cooling down te doen om je spieren zo min mogelijk te belasten.

Tip 4

Vergeet niet dat je rekening moet houden met anderen, en houd hiermee dus ook rekening wanneer je een activiteit gaat plannen. Een familieweekend in de Ardennen betekent voor de één het opzoeken van allerlei grenzen, voor de ander betekent het gezellig een wijntje drinken rondom een kampvuur. Outdoor camping Barvaux biedt voldoende mogelijkheden aan voor ieder wat wils, dus vervelen zul je je in ieder geval niet snel!

Tip 5

Ben je naar de Ardennen gekomen om de familieband eens flink op te veizelen? Kies dan voor activiteiten waarbij samenwerking vereist is. Je kunt natuurlijk met zijn allen gaan mountainbiken en gezellig kletsen, maar voor een activiteit kiezen waarbij je niet zonder elkaar kan, zal het ware familiegevoel weer in je naar boven komen. Intensief samenwerken om een doel te voltooien, dit laat families zeker dichter bij elkaar groeien, en daarbij is het ook nog eens ontzettend leuk!

Tip 6

Vergeet niet waarom je bent gekomen en zorg er dus voor dat je niet alle activiteiten ziet als een uitdaging of wedstrijd. Het is een vakantie waarbij je jezelf dus niet hoeft te bewijzen tegenover anderen. Bovendien is het slechts je familie: daarop hoef je helemaal geen extra goede indruk te maken! Ze kennen je al goed en weten waarschijnlijk al heel goed waartoe jij in staat bent, dus ga geen gekke dingen doen zoals trucjes om op te vallen. Houd in je achterhoofd dat je deze vakantie hebt gekozen om te ontspannen en om wat tijd door te brengen met je familie.

Tip 7

Bereid je goed voor op de accommodatie waarin je gaat overnachten. Het is natuurlijk logisch dat een slapen in een tent wat andere voorbereidingen vraagt als slapen in een bungalow, zeker wanneer je dit met meerdere personen doet! Naast warme kleren of een extra deken is het misschien verstandig een setje oordopjes mee te nemen. Hoe lief je oom of tante overdag ook is, een flinke snurkpartij rond een uur of 02.30 in de nacht, dat is voor geen enkele familieband goed!

Tip 8

Tijdens de activiteiten zul je waarschijnlijk weleens te maken krijgen met nattigheid of kan het behoorlijk koud worden. Voor je dus daadwerkelijk vertrekt, moet je alvast bedenken dat voor activiteiten je gaat doen en wat voor kleding hier het best bij past. Thermokleding is in ieder geval een aanrader, en hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn. Kies voor een thermoshirt en een thermobroek en de kans is klein dat je het nog koud zult krijgen!

Tip 9

Veel mensen vragen zich af of een actief familieweekend wel voor hen is weggelegd. Als je totaal niet sportief bent, is het dan wel leuk? Ja zeker! Ook dan is het een echte uitdaging, maar je kunt het ook zien als een hulpmiddel om de familieband te versterken. Het is geschikt voor allerlei doelgroepen en omdat er zoveel verschillende activiteiten zijn, zit er voor vrijwel iedereen wel iets tussen om te doen. De tip? Kies voor een actieve familievakantie wanneer de band even niet zo goed is!

Tip 10

Ten slotte: vergeet niet om te genieten. Het kan behoorlijk vermoeiend zijn om een heel weekend lang allerlei zware activiteiten te doen, maar aan het eind van de dag, kan er worden genoten van heerlijk eten en een drankje. Het weekend zal waarschijnlijk zwaar worden, maar dat zal ook zorgen voor voldoening. De kans is groot dat je als familie terugkijkt op een weekend vol plezier!