Help ik ga survivallen in de Ardennen!

Als je aan de Ardennen denkt, dan denk je aan survivallen en als je aan survivallen denkt dan denk je aan de Ardennen. De Belgische Ardennen is een prachtig bebost natuurgebied dat uitermate geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar het avontuur! De Ardennen zijn zeer geschikt voor zowel beginnende avonturiers als ervaren avonturiers, je kunt survivallen op elk niveau. Ben jij op zoek naar een actieve vakantie die je uitdaging biedt, waar geen enkele dag hetzelfde is en niet al te ver van huis is? Dan is survivallen in de Ardennen echt iets voor jou!

Wat kun je doen in de Ardennen?

Je hebt ruime keus uit activiteiten die er te doen zijn in het veelzijdige Belgische natuurgebied. Bij ons kun je terecht voor georganiseerde outdoor activiteiten. Onder leiding van een opgeleide instructeur verken je op een veilige manier de Ardennen. We hebben een aantal activiteiten uit ons aanbod voor je op een rijtje gezet:

 •  Abseilen
 •  Dropping
 •  GPS-tocht
 •  Kanovaren
 •  Mountainbiken
 •  Bushwalks
 •  Touwbruggen

Op één dag doe je meerdere activiteiten. Ook heb je de mogelijkheid om meerdere dagen te survivallen, zo kun je nóg meer activiteiten doen. We bieden volledige arrangementen aan voor groepen met bijvoorbeeld maaltijden en/of overnachtingen. Maar ook voor individuele arrangementen kun je bij ons terecht.

Naast het avonturieren in de Ardennen is er ook ruimte om de omgeving verder te ontdekken. Mooie stadjes en dorpjes in de omgeving zijn onder andere Barvaux, Durbuy (kleinste stadje ter wereld), La Roche, Bomal en Sy. En ben je toch in de Ardennen, bezoek dan ook bijvoorbeeld de beroemde grotten van Han, of het landschapspark Domein van Hottemme, waterval van Coo of het oorlogsmuseum in Bastogne.

Is een survivalvakantie iets voor jou?

Ja, een survivalvakantie is echt iets voor jou als je dol bent op avontuur en je een actieve vakantie wilt! Iedereen kan bij ons terecht, we hebben een enorm aanbod toegespitst op verschillende doelgroepen:

Ga je liever alleen op vakantie en wil je graag nieuwe mensen leren kennen? Daar zijn de de natuur en outdoor activiteiten zeer geschikt voor. Overdag moet je samenwerken met anderen om de opdrachten goed te voltooien, waardoor je al gemakkelijk een band opbouwt. En ’s avonds gezellig bij het kampvuur worden gemakkelijk contacten gelegd.

Ben je bijvoorbeeld met een klein groepje of met z’n tweeën, dan zijn deze vakanties ook zeer geschikt! Survivallen is het leukst in een grotere groep, omdat je elkaars krachten nodig hebt om de activiteiten zo goed mogelijk te doen. Daarnaast leer je natuurlijk ook erg veel van elkaar en dat kun je weer meenemen naar je dagelijkse leven.

Wanneer kun je survivallen?

Wij organiseren survivalvakanties vanaf maar tot en met november. In de winter is het te koud en kunnen veel activiteiten niet gedaan worden. De meeste mensen boeken een vakantie in de zomer, maar je kunt er ook eens aan denken om een actieve vakantie te ondernemen in het voor- of najaar.

Voordelen survivallen in het voor- en najaar:

 •  Prijzen liggen lager dan in het hoogseizoen
 •  Lagere temperaturen dan in de zomer, dit kan aangenaam zijn bij het ondernemen van activiteiten
 •  Minder toerisme in de omgeving, dus minder drukte
 •  Sfeer is vaak gezelliger en gemoedelijker in de omgeving
 •  Meer keus uit plekjes op de camping

Waarom voor een actieve vakantie kiezen?

Veel mensen denken bij een vakantie aan vooral veel luieren en niets moeten. Kies je voor zo’n vakantie, dan merk je vaak al vrij snel dat het best lastig is om een aantal dagen achter elkaar helemaal niets te doen. Een misverstand dat vaak over een actieve vakantie gemaakt wordt, is dat het gezien wordt als een werkvakantie waar weinig ruimte is voor ontspanning. Mensen die dit denken, hebben een verkeerd beeld over een actieve vakantie. Een sportieve vakantie is juist erg ontspannen en maakt je hoofd leeg. Doordat je veel bezig bent met allerlei activiteiten heb je geen tijd om te stressen over bijvoorbeeld je werk, maar het ontstresst juist. Doe je de hele dag niets, dan is de kans groter dat je gaat piekeren over de dagelijkse sleur.

Door met sportieve activiteiten bezig te zijn maakt het lichaam hormonen aan zoals serotonine en endorfine. Deze hormonen zorgen ervoor dat je je gelukkig voelt, je immuunsysteem beter werkt en het vermindert angstgevoelens en gevoeligheid voor pijn.

Ook worden mensen gelukkig van nieuwe mensen ontmoeten. Het is goed voor jezelf vertrouwen en je leert misschien wel vrienden voor het leven kennen. En naast alle activiteiten en mensen om je heen is er natuurlijk ook genoeg tijd om je even terug te trekken om zo te genieten van de rust en de omgeving. We staan voor een vakantie waarin niets moet, maar waarbij een goede balans is tussen het doen van activiteiten en een flinke dosis ontspanning.

Survival in de Ardennen iets voor u?

Twijfel je of een survivalvakantie echt iets voor jou is? Neem dan gerust contact op met ons. Wij voorzien je van informatie en kunnen antwoord geven op al je vragen. Wij hebben als doel om jou de beste vakantie te bieden waar je jaren later met nog veel plezier naar terug kijkt!