Actieve survival week in de Ardennen

Dit is misschien precies wat voor jullie: een paar dagen of weken op een actieve manier doorbrengen in de Ardennen. Jullie bevinden je heerlijk te midden van de prachtige natuur van de Ardennen en ondertussen leven jullie je lekker uit door middel van verschillende outdoor activiteiten. Het grote voordeel van de Ardennen is dat het relatief dicht bij huis is en toch echt buitenland. Op deze manier is het niet nodig om een urenlange reis te maken en toch ben je echt even helemaal weg.

Wat is er te doen?

Tijdens een week in de Ardennen hoeven jullie absoluut niet stil te zitten. Er zijn mogelijkheden te over om op een actieve manier met elkaar aan de gang te gaan. Active Outdoor Events helpt jullie hierbij graag en dat op een professionele wijze. Wij bieden onder andere de volgende activiteiten aan:

  • Georganiseerde outdooractiviteiten: Hierbij kun je denken aan een spannende survival, wandelen door onderaardse gangen, overdag of ’s avonds een GPS tocht maken, mountainbiken door het glooiende en soms ook pittige heuvellandschap, boogschieten, lasergamen, paintballen, abseilen van een rotswand, wandelen of kano varen op de Ourthe. Al deze activiteiten worden begeleid door ervaren instructeurs.
  • Volledige arrangementen voor groepen: Geniet bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie van een actief weekendje weg met vrienden of familie. De activiteiten en maaltijden worden geheel verzorgd en de precieze invulling is te bespreken. Ook in de meivakantie wordt een compleet verzorgd arrangement aangeboden met allerlei spannende outdoor activiteiten. Of wat denk je van een heerlijk actieve vakantie met de hele familie. Overnachtingen, maaltijden, activiteiten, alles wordt geheel verzorgd. Tenslotte bieden wij scholen de mogelijkheid om een schoolkamp of werkweek voor hen te organiseren.
  • Individuele arrangementen: Misschien vind jij het heerlijk om er even een weekendje helemaal alleen op uit te gaan. Ook dan bieden wij een compleet verzorgd arrangement. Beleef in de zomervakantie een actief survival weekend en laat op deze manier even alle andere dingen los. Het weekend bestaat uit twee overnachtingen, maaltijden en georganiseerde activiteiten.
  • Bezoekjes aan nabijgelegen dorpen/bezienswaardigheden: Erg leuk om te bezoeken is het kleinste stadje ter wereld, Durbuy. Dit is een middeleeuws stadje met sfeervolle kleine straatjes waar het heerlijk wandelen en genieten is. Dichtbij de camping vind je het dorpje Barvaux. Dit is een heel geschikt plaatsje om wat boodschappen te doen, uit eten te gaan of een terrasje te pikken. Een echte aanrader is ook het stadje La Roche. Een toeristische trekpleister met veel restaurants, een museum en de te bezoeken ruïne van het kasteel La Roche. Heel bijzonder is het ook om een van de vele grotten die de Ardennen rijk is een keer op te zoeken. Of de wereldberoemde waterval van Coo. Voor de kinderen kan het erg leuk zijn om een dagje naar het Safaripark Monde Sauvage te gaan of rond te dwalen en te verdwalen in het 11 ha grote maïsdoolhof in Barvaux.

Voor wie?

Iedereen die een actieve, ontspannende vakantie in de prachtige natuur van de Ardennen kan waarderen, zal hier zeker aan zijn trekken komen. De arrangementen zijn een aanrader voor gezinnen met kinderen of groepen vrienden. Ook samen met je partner kan het heerlijk zijn om een week door te brengen op de camping en uitdagingen aan te gaan door middel van de verschillende outdoor activiteiten. Of denk bijvoorbeeld eens aan een uitje met de vereniging of het bedrijf. Het is algemeen bekend dat samen actief bezig zijn, goed is voor de teambuilding. Verder verzorgen wij schoolkampen of werkweken voor groepen kinderen. Daarnaast zijn er ook speciale arrangementen voor vrijgezellenfeestjes of familiedagen. In overleg kan er een geschikt programma worden samengesteld. En tenslotte is een korte of langere vakantie hier in de Ardennen ook prima geschikt voor mensen die er eens alleen op uit willen trekken.

Wanneer?

De camping is te bezoeken van april tot en met oktober. Buiten deze maanden is er wel de mogelijkheid om een arrangement voor groepen aan te vragen. Tijdens de maanden dat de camping geopend is, is er vaak sprake van mooi weer en dat is altijd een groot voordeel bij outdoor activiteiten en bij het verblijven op een camping. Voor de kinderen is het in de zomermaanden heerlijk om te spelen in onze speeltuin. Mensen die van vissen houden, kunnen heerlijk met hun hengel aan het water zitten en voor de oudere kinderen worden er allerlei buitensportactiviteiten georganiseerd. En wat denken jullie van een kampvuur aan het einde van de dag? Het voordeel van een vakantie boeken in de lente, is de ontluikende natuur die overal gezien kan worden tijdens varen, fietsen, wandelen, enz. In het najaar kan het juist heerlijk zijn om een inspannende survival te doen. Zo heeft elk seizoen weer zo zijn eigen charmes. In de herfst is het bijvoorbeeld ook mogelijk om tijdens een van de outdoor activiteiten verrast te worden door een groep herten of zwijnen.

Waarom?

Houden jullie van een sportieve vakantie waarin je actief bezig kunt zijn, maar ook heerlijk kunt ontspannen, boek dan zeker eens een van onze arrangementen in de prachtige Ardennen. Het voordeel van samen bezig zijn met outdoor activiteiten is het op een ongedwongen wijze kennis kunnen maken met ander mensen. Overdag de krachten meten en ’s avonds een goed gesprek bij het kampvuur. Een vakantie vol met sportieve activiteiten, het bezoeken van bezienswaardigheden, het smullen van compleet verzorgde maaltijden, dat is op en top genieten. Ga er maar van uit dat zo’n vakantie perfect werkt om even helemaal te ontstressen en weer compleet op te laden.