Organiseer uw schoolkamp in de Ardennen

Wat is een mooiere plek voor een schoolkamp dan de Belgische Ardennen? Hier ervaart u met uw klas de meest sportieve outdoor excursie als nooit tevoren. Neem uw minder sportieve leerlingen mee en zie deze ontwikkelen als echte durfals. En wat dacht u van het algehele teamwork onderling? Vooral voor klassen waarin een enkeling routinematig blijkt te worden gepest, is een dergelijk actief schoolkamp een uitstekende bezigheid om uw leerlingen naar elkaar toe te zien groeien. Teamwork vereist, maar bij ons gebeurt het op een leuke manier!

Met het 2-daagse schoolkamp al een uitdaging te pakken

Al schrijft u zich met uw klas in voor 2 dagen; bij ons heeft u altijd een uitdaging te pakken. Deze twee dagen zijn volgeboekt met activiteiten en variatie voor iedereen. Hier gaat het ook vooral om zelf doen; zo moeten de lunchpakketten door de leerlingen worden klaargemaakt en bij aankomst heeft iedereen slechts 1 uur om de slaapplaatsen in te delen.

In uw eigen lesomgeving leert u de leerlingen mogelijk ook al opkomen voor zichzelf en de eigen belangen. Hier in de Ardennen gaat het echt over overleven. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met bepaalde beperkingen, maar het is voor ons als organisatie – evenals voor u – een uitdaging om aan de zijlijn mee te kijken en u de organisatie van het geheel in goede banen te zien leiden. En dat natuurlijk allemaal samen met uw eigen klas.

Sportief bezig zijn in de natuur biedt veel mogelijkheden. Vooral in de Ardennen is grote afwisseling te vinden in de plaatsen waar de activiteiten plaatsvinden. Denk aan het water dat avontuurlijk kanovaren mogelijk maakt en mountainbiken langs spannende routes. Dag 2 wordt er geabseild en richting afsluiting volgen er diverse spellen waarbij het ontwikkelde karakter qua sportief samenwerken van uw leerlingen nog meer tot uiting zal komen. Om vervolgens alle gebruikte spullen samen op te ruimen en klaar te maken voor vertrek.

Voor een 2-daags schoolkamp in de Ardennen betaalt u per persoon € 105,=, waarbij geldt dat het minimaal aantal personen 25 bedraagt. Er wordt overnacht in blokhutten, safaritenten of slaapketen. Inbegrepen is een reis- en annuleringsverzekering, toeristenbelasting en maaltijden. Vervoer is voor eigen rekening.

Schoolkamp in de Ardennen voor meerdere dagen

Naast een 2-daagse schoolreis bestaat de mogelijkheid voor een verblijf van 3, 4 of 5 dagen. Verschil is te vinden in de verzamelnamen. Zo zijn er twee soorten schoolkampen die daadwerkelijk gericht zijn op teamwork en de 5-daagse excursie al snel een ‘werkweek’ wordt. Werken wordt er beslist gedaan en dit geldt niet alleen voor die met dezelfde benaming.

Dankzij de natuurlijke omgeving en uitdagende spellen is het leuk werken op een dergelijk schoolkamp. De leerlingen leren elkaar maar ook zichzelf nog beter kennen. Krachten worden gemeten en de strijd wordt aangegaan. Niet per se om te winnen maar om het spel gezamenlijk tot een mooie afronding te brengen.

Overnachting vindt normaal gesproken plaats in blokhutten, slaapketen of safaritenten. Maar de ervaring van het zelf regelen van slaapplaatsen wordt door veel leerlingen als een nog veel spannendere activiteit gezien. Met de aanwezige palen, zeilen en touwen gaat uw klas ‘back to basic’ en knoopt na een sportieve dag nog eens de eindjes aan elkaar vast met een meest eigenwijze en vaak eigenzinnige uitvinding om gezamenlijk een bivak nacht door te brengen.

Tijdens het kampvuur worden de ideeën voor het ‘back to basic’ al besproken, om van alle andere activiteiten nog maar te zwijgen.
Er is zo ontzettend veel te doen, uw leerlingen staan telkens aan de vooravond van een diversiteit aan nieuwe ervaringen!

Wat staat er op het programma

Tijdens de verschillende schoolkampen wordt er, naast een gezamenlijk kampvuur of BBQ ter afsluiting, telkens een programma opgesteld. Veel is bespreekbaar dus leg uw individuele wensen vooral aan ons voor, dan passen we de onderdelen daarop aan.

Activiteiten voor uw leerlingen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • boog- en blaaspijpschieten
  • kanovaren
  • abseilen
  • mountainbiken
  • dropping

Mocht er zich toch een situatie voordoen waardoor bepaalde leerlingen niet (meer) aan de sportieve activiteiten mee kunnen doen, dan is er in de nabije omgeving van de vaste outdoor camping voldoende vermaak te vinden. Dankzij de schitterende omgeving waarmee de camping en alle overige slaapplekken worden omringd wordt een ieder vanzelf uitgedaagd om een kijkje te nemen langs de nabijgelegen rivier de Ourthe. Bij de receptie van de camping zijn verschillende routekaartjes verkrijgbaar.

Ook bestaat de mogelijkheid om te lasergamen of paintballen, welke activiteiten over het algemeen niet een zeer intensieve lichamelijke inspanning vereist. Op het terrein van de camping is een speeltuin en ruimte voor het beoefenen van balsporten zoals volleybal en badminton.

Tussentijds verblijf

Voor de nachten naast die van de bivak wordt verbleven in slaapketen, safaritenten en blokhutten. Bij een slaapkeet moet u denken aan een bouwkeet om in te slapen. Hier is plaats voor 3 á 4 personen. Alle overige activiteiten zoals het bereiden van een maaltijd of het gezellig nazitten aan een gezamenlijke picknicktafel kan alleen buiten de keet.
Met een safaritent wordt wel de sfeer van een tent gecreëerd, maar kunt u overleven als in een kampeerwagen. U krijgt een stapelbed om op te slapen en het inventaris doet u denken aan een primitieve woonkeuken. Alles is aanwezig, zelfs een koelkast, banken, tafels en een kooktoestel behoren tot het interieur.
Een blokhut biedt u het comfort van een stevig houten huis, welke zijn voorzien van een 3-tal stapelbedden. Het bereiden van een maaltijd of het gezellig nazitten aan een gezamenlijke picknicktafel kan, net als bij een slaapkeet, alleen buiten de blokhut.

Professionele begeleiding

Inmiddels zijn wij al meer dan 20 jaar actief bezig met alles wat wij doen om het onze bezoekers naar de zin te maken. Continue kijken we verder dan onze eigen horizon en denken mee aan de hand van ideeën en ervaringen van onze bezoekers. We bieden plaats aan stagiaires die meer over ons vak willen leren en zijn een erkend leerbedrijf, waardoor diverse scholen in de omgeving vragen naar onze meest recente ontwikkelingen op het gebied van outdooractiviteiten.

Naast schoolkampen, werkweken en excursies bieden wij diverse uitdagende activiteiten aan jong en oud, gezinnen, bedrijven, vriendenclubs, families, vrijgezellen en individuen.