De Ardennen is ideaal voor mountainbiken. Outdoor Camping Barvaux stelt je in staat om naar harttelust te mountainbiken, naar eigen voorkeuren en ervaringsniveau. Of je nu een fanatieke solo mountainbiker bent, of een gezin met louter beginners, wij geven je de handvatten om de ideale mountainbike vakantie samen te stellen.

Beste MTB routes Ardennen

Een overzicht van de mooiste MTB routes Ardennen vindt je op deze pagina. Geschikte routes van beginners tot gevorderden. Of je nu houdt van pittige klim tochten of mooie single tracks of glooiende paden door de velden, er is voor ieder wat wils. De camping is gevestigd in de omgeving van Durbuy. Minder bekend allicht dan de Houffalize. Maar de natuur is hier net zo mooi en gevarieerd. Wij zijn zelf ervaren en fanatieke MTB’ers. Deze routes zijn allemaal door ons zelf gemaakt met zoveel mogelijk onverharde en mooie paden erin.

Ideaal voor beginners of families met kinderen: Rondje Sy
Voor (ver)gevorderden en goede conditie vereist: Route 6 en Ronde BeffelyHills.

En alles daar tussenin, qua benodigde conditie en ervaringsniveau. Niet zeker welke route beste zou zijn voor jou? Vraag het onze staf en leg je situatie en wensen voor, dan kunnen we advies op maat geven.

Mountainbike los huren

Voor camping gasten bieden we de optie aan om een mountainbike te huren. Meer details vindt je op deze pagina. Ook op dit vlak is er voor ieder wat wils. Aan de ene kant is er de Santos. Dit betreft een mountainbike met Rohloff en tandriem. Hiermee kan je gerust door de modder baggeren en stof happen zonder problemen. Hoe smerig de omstandigheden ook zijn, de 4.29 blijft altijd gáán. Aan de andere kant kun je kiezen voor de wendbare lichtgewicht Giant Talon. Deze kent velgen met grote diameter, en rolt daarmee makkelijker over obstakels, verbetert je tractie en helpt je om het momentum vast te houden op elke trail. Of anderzijds, je mag natuurlijk ook je eigen mountainbike meenemen.

Optioneel (handig):

  • Garmin edge touring huren waarin verschillende mooie routes staan.
  • We zetten de voor jou aanbevolen routes direct voor je in je eigen apparaat.
  • Afsluitplek om je fiets na de tocht direct schoon te maken
  • Een lekker fiets biertje staat koud in ons gezellig outdoor café.

Verzorgde mountainbike arrangementen

Het is eveneens mogelijk om een volledig verzorgd arrangement af te nemen. Hierbij kun je je volledig focussen op het mountainbiken. Eten wordt door ons verzorgd, ontbijt, lunch, avondeten. Meer details over de mountainbike arrangementen vindt je op deze pagina. De arrangementen staan niet gebeiteld in steen. Mocht je andere wensen hebben, laat het ons weten. Zo kun je meer dagen toevoegen aan het arrangement, of bijv. het avondeten van de eerste dag (een pasta buffet) verplaatsen naar de laatste dag. Wil je naast mountainbiken ook racefietsen? Geen probleem. Je kunt ook een dag of meerdere gaan racefietsen, ook voor die discipline bevinden zich ideale routes in de nabijheid van de camping.