Ben jij ook een van die mensen die graag op vakantie gaat in de natuur? Dan is de kans groot dat je tijdens jouw vakantie ook regelmatig een mooie wandeling maakt. Wandelen is laagdrempelig en een populaire bewegingsactiviteit bij jong en oud. Je hebt er bovendien hoogstens wandelschoenen voor nodig en hierdoor kun je het in zowat elke omgeving doen.

De mooie Belgische Ardennen is een populaire fiets – maar zeker ook wandelregio en het gebied heeft een aantal belangrijke voordelen die maken dat ze een blijvende aantrekkingskracht uitoefenen op veel mensen. Hier beneden lees je waarom dit binnenkort ook voor jou het geval zal zijn.

Lekker dichtbij!

Vooral als je een korte vakantie boekt, wil je ervoor zorgen dat het niet te lang duurt voor je aankomt op je bestemming. Als je kiest om af te zakken naar België dan ben je er zeker van terecht te komen in een prachtig groene omgeving zonder in te boeten aan vakantiegevoel. Op die manier ben je dichtbij, maar toch ook een beetje ver van huis. De mooie Ardennen bereik je namelijk al op hoogstens een uur rijden van Maastricht.

Overal groen!

Daarnaast ben je zo goed als overal in de Ardennen omringt met groen. Veel campings en vakantieverblijven liggen namelijk midden in de natuur. Hierdoor is het eenvoudig om even snel, of zelfs voor een hele dag, een frisse neus te halen en het avontuur te zoeken in de buitenlucht. Gaan de kids ook mee? Geen probleem! De eerste stappen zet je al vanuit de camping waar je verblijft. Liever wat verder weg? Pak dan de auto en bezoek een middeleeuws stadje in de buurt of boek ergens een kanotocht. De mogelijkheden zijn eindeloos en kunnen altijd op jouw persoonlijke wensen worden aangepast.

Diverse omgeving met legio mogelijkheden

De Belgische Ardennen zijn weliswaar dichtbij maar desondanks niet minder divers. De regio biedt een enorme verscheidenheid aan landschappen en faciliteiten. Dat maakt dat zowel een geoefende wandelaar zijn weg er kan vinden maar dat ook beginners heerlijk van de omgeving kunnen genieten.

Zoek je hulp?

Zoek je iemand (of een organisatie) die jou kan helpen met het uitstippelen van een wandeling of zelfs een heel weekend of week? Dan ben je aan het juiste adres bij Actief Ardennen.

Actief Ardennen is een organisatie die door de jaren heen de nodige kennis heeft verzameld over de omgeving en de verschillende mogelijkheden die deze biedt.

Kiezen voor hulp bij het plannen van jouw (dag)trip is niet alleen handig maar ook uiterst verstandig. Door te vertrouwen op de kennis en ervaring van plaatselijke experts zorg je ervoor dat jouw actieve vakantie in alle veiligheid kan plaatsvinden. Het enige wat je zelf dan nog moet doen, is genieten van de tocht samen met vrienden, familie of collega’s.

Kies voor een all-in wandelarrangement

Wat nog beter is dan kamperen en af en toe eens een wandeling maken, is het boeken van een wandelarrangement. Op die manier boek je direct een all-in service, waardoor je zelfs niet meer hoeft te koken. Alles wordt namelijk voor je geregeld. Ook de lunch en een heerlijke barbecue wordt verzorgd door de organisatie. Heerlijk toch?!

Hiken binnen een arrangement betekent de keuze hebben uit verschillende wandelroutes die in detail voor jou zijn uitgewerkt en bovendien kunnen worden aangepast als je dit wenst. Je wandelt op de mooiste plekjes van de Belgische Ardennen en slaapt op de leukste accommodaties op Outdoor Camping Barvaux. Douche-gebruik, elektra en toeristenbelasting zijn hier vanzelfsprekend bij inbegrepen. Wil je extra dagen bijboeken? Dan kan dat. Enkel de genuttigde consumpties en een aanvullende reis- en ongevallenverzekering betaal je zelf.

We denken met je mee

Waar je bij andere aanbieders een hoge prijs betaalt voor een standaard aanbod, kies je bij Actief Ardennen voor persoonlijke zorg en kwaliteit.

Heb je zelf een idee voor een nieuwe route? Geef gerust een seintje aan het personeel van Actief Ardennen zodat je samen met hen een voor jou ideale route uit kunt werken.