La Redoute

La Redoute

Wie kent de Redoute nou niet? Misschien wel de beroemdste klim in België. La Redoute was jarenlang de scherprechter in Luik-Bastenaken-Luik.

Al rijdend naast de provinciale weg wordt het meteen al duidelijk dat dit een serieuze en pijnlijke beklimming gaat worden. Met gemiddeld 8% klim je naar boven. Kijk vooral niet naar links naar de toren, want daar moet je straks rechtdoor naartoe. Als de weg even later naar links buigt begint het echte werk. De gemiddelde percentages zitten hier diep in het rood, 400 meter met maar liefst gemiddeld 14%. Je zal niet de eerste zijn die de voetjes hier aan de grond zet.

De route start vanaf onze camping en voordat je bij de redoute bent kan je alvast mooi opwarmen op de roche a frene, deze stevige klim is 2,3 km lang met een gemiddeld stijging percentage van 8,6%. Een lekkere warming up.

Na de redoute fiets je een mooi stuk op het plateau boven de Ambleve met mooie vergezichten. Op terugweg wacht dan nog de Hermanne climb. Dit is een fijn lopende klim om de rit goed af te sluiten!

  • 73 km
  • 1018 mtr